Έντονο το πρόβλημα στέγασης στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης

Έντονο το πρόβλημα στέγασης στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης

Αρ. Πρωτ. 11341/16.02.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Έντονο είναι το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο φοιτούν 380 μαθητές, λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005. Οι κτιριακές του υποδομές όμως, αντιστοιχούν σε μικρότερο αριθμό μαθητών. Οι διαμαρτυρίες και η δυσαρέσκεια γονέων και μαθητών είναι έντονες, καθώς τα τμήματά τους είναι πολυάριθμα και για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες, έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας ακόμη και οι χώροι των εργαστηρίων της φυσικής, της χημείας, της πληροφορικής και των καλλιτεχνικών.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και δυσχεραίνει τους μαθητές στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Τα προβλήματα αυτά ανακύπτουν από την καθυστέρηση αποπεράτωσης του 2ου Γυμνασίου Θέρμης και τη μη έναρξη των εργασιών κατασκευής του 4ου Γυμνασίου Θέρμης στο Τριάδι. Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, το τελευταίο διάστημα συνεχίζει μια συστηματική υποβάθμιση στην παιδεία, κυρίως μέσω της υποχρηματοδότησής της. Τα κονδύλια είναι ελάχιστα για τη δημιουργία νέων σχολείων και οι απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το στεγαστικό πρόβλημα, που υπάρχει στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης και να γίνονται τα μαθήματα σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

Απάντηση Υπουργείου